Hackere afpresser millioner af firmaer hvert år

Hackere afpresser millioner af firmaer hvert år

27-09-2016MalwarebytesDAInfographic

Firmaer er årligt ofre for millioner af forsøg på afkrævning af løsepenge. Men skal man give efter for afpresningen? FBI og cybersikkerhedeksperter er uenige.

Ondsidet software straffer hvert år millioner af firmaer for svagheder i deres it-systemer.

Hackere skaffer sig adgang til vigtig information om eksempelvis kontooplysninger, sundhedsjournaler eller andre fortrolige dokumenter. Og derefter afpresser bagmændene virksomheden til at betale betydelige summer for at få deres data tilbage.

Nogle hackere truer ikke kun med at kryptere firmaers fortrolige filer, men også med at offentliggøre dem.

Ransomware, som er det engelske udtryk for fænomenet, er typisk ondsindet software, der er designet til at spærre for adgangen til et system – medmindre brugeren hoster op med løsepengene.

FBI anbefaler, at man betaler løsesummen, fordi det er den hurtigste måde at få de stjålne oplysninger tilbage. Imidlertid fraråder eksperter i cybersikkerhed, at virksomheder ikke giver efter for afpresningen. Der er nemlig ikke garanti for, at firmaer får deres data retur, og man risikerer ligeledes at blive offer for fremtidige forsøg på ransomware-angreb.

Her kan du finde mulighederne for, hvordan du kan beskytte dit firma mod at få stjålet betydningsfuld information.

DOWNLOAD WHITEPAPERET HER

registrering nødvendig

Ved download af dette whitepaper accepterer du, at leverandøren af whitepaperet kontakter dig på din oplyste e-mailadresse eller telefonnummer med yderligere information om leverandørens ydelser relateret til whitepaperet

Sorter efter:
 
Vis:

{{item.texts[0].title}}

{{item.texts[0].title}} {{item.published | date:'dd-MM-yyyy'}}{{item.supplier.fullName}}{{item.language}}{{item.texts[0].class}}